Wie zijn wij en wat doen we?

Leiderschap is een vak en ons motto is dat je dit kunt leren!

Welke leidinggevende wil in de dagelijkse praktijk graag effectiever leidinggeven?

We bezien leiderschap vanuit drie petten die je op kunt hebben, namelijk: de rol van leider, de manager en de rol van coach. We coachen je niet alleen op integratie van deze rollen maar ook welke situatie welke ‘pet op’ van je vragen.

Verschillende wetenschappelijke en empirische onderzoeken hebben uitgewezen dat leidinggevenden niet effectief genoeg zijn. Ook omdat de acceptatie onder medewerkers een belangrijke rol speelt. Dat in tegenstelling dat de rol van de leidinggevende steeds belangrijker zal worden. Wil je meer gebruik maken van de talenten in je team? Streef je naar meer eigenaarschap? Is het ontwikkelen van ondernemend gedrag in de organisatie nodig? Of je loopt tegen allerlei noodzakelijke veranderingen aan. Wij begeleiden je om je leiderschapsgedrag verder te ontwikkelen.

Wij leren je in je leidinggevende rol concreet passend leiding te geven! De onderstroom van leiderschap gaat namelijk over acceptatie van de leidinggevende door het team en niet andersom. Dit betekent dat een leidinggevende meer bewust leert zich te verbinden aan de ‘draadjes’ verschillende karakters, rollen, talenten en krachten in het team.

Veerkracht Consultancy & Coaching is gevestigd in Noord Nederland en heeft zich toegelegd op het verbinden van medewerkers, teams en leidinggevenden aan de dynamiek van in- en externe veranderingen.

Wij begeleiden, coachen en trainen directies en management met het ontwikkelen van passend leiderschap in relatie tot teamontwikkeling. We werken op basis van specifieke vraag, ambities of problematiek van onze klant. Veerkracht werkt samen met verschillende partners in coaching en trainingen. Met onze expertise en ervaring zijn we in staat om een passend ontwikkelingstraject te ontwikkelen.

Dit doen we o.a. met coaching. Coachen van leidinggevenden is een vak en vereist deskundigheid in het coachen van mens en organisatie! Dit kan in onze visie alleen maar succesvol zijn als de coach ook meer is volgroeid als mens en ervaren is met leidinggeven.

Veerkracht heeft o.a. ervaring in het coachen en trainen van ondernemers, partners in maatschappen, leidinggevenden, managementteams, managers, DGA’s, teams, medewerkers en netwerken. Ook hebben we ruime ervaring met het begeleiden van StartUps, ZZP-ers en jonge ondernemers die we helpen met bedrijfskundige en organisatorische vraagstukken. 

De continuïteit, onze duurzame aanpak en bekwaamheid bewijst zich al jaren in de bancaire- en verzekeringsbranche, automotive, techniek, zakelijke dienstverlening, hoger onderwijs, zorg en overheid.

Als bedrijfskundige heb ik jarenlange expertise en ervaring opgebouwd met het begeleiden van verandertrajecten, organisatie ontwikkeling, coachen van leidinggevenden en teamontwikkeling hebben ertoe geleid dat wij met Veerkracht Consultancy & Coaching organisaties daadwerkelijk kunnen ondersteunen in het realiseren van beoogde verandering door passende en resultaatgerichte interventies.

Wil je daadwerkelijk verandering bereiken, neem dan contact met me op zodat we samen kunnen afstemmen wat nodig en passend zal zijn.

Bert Tillema  
Coach & consultant                                                                       

bert@vcc-veerkracht.nl  

KvK: 75497778